Postadress:

Arkiv Västmanland
Box 158
721 05 Västerås

Telefon:

021-18 68 80

Nedan finns besöksadresser och information om tillgänglighet på respektive plats.

Fler kontaktuppgifter finns under Personal.

Öppettider

Vi är få anställda och vi arbetar över hela länet, men vi vill gärna ge bästa möjliga service. Därför har vi valt att inte ha fasta öppettider. Vi försöker så långt som möjligt vara flexibla, hålla öppet vid behov och vara där vi just den dagen är mest efterfrågade.

Så, tveka inte att höra av Er för att boka tid. Vi strävar efter att alla skall få svar på mejl och telefonmeddelanden inom ett dygn.

Arkiv Västmanland i Västerås

Välkomna till Engelbrektsgatan 3 (samma ingång som till Västerås stadsbiblioteks fackavdelning).

Arkiv Västmanlands entré på Engelbrektsgatan 3 i Västerås

Entrén på Engelbrektsgatan 3

Här finns bra läseplatser för forskare i anslutning till vår expedition och i anslutning till Västerås stadsbiblioteks Västmanlandssamling.
Det är gångavstånd till Västerås centrums alla matserveringar och caféer.
Besökstoaletter finns i biblioteket.

Hitta hit, Västerås

Koordinater i decimalgrader: 59.6133, 16.5448

Från Västerås Central/Resecentrum tar det ungefär 10 minuter att promenera.

Kommer Du med bil är det lättast att parkera i P-huset Igor på Vasagatan. Behöver Du lasta av en leverans så går det att göra ett kort stopp utanför entrén på Engelbrektsgatan. Meddela vid tidsbokningen ungefär hur mycket material Du kommer med, så kan vi förbereda mest effektiva urlastning.

Tillgänglighet, Västerås

Om Du använder rullstol eller gånghjälpmedel: Gatuplan. Ytterdörrarna har armbågsöppning och det finns inga höga trösklar eller nivåskillnader.

Om Du har nedsatt syn: Det finns ledstråk in till bibliotekets informationsdisk. Ledstråket kommer snart att förlängas så att det även leder till Arkiv Västmanlands expedition.

Dessvärre är det ont om handikappsparkeringar i omedelbar anslutning till Engelbrektsgatan 3. Kontakta oss för mer information.

Arkiv Västmanland i Arboga

Välkomna till Arkivcentrum Arboga på Köpingsvägen 12!

logotype Arkivcentrum Arboga Entrén på Arkivcentrum Arboga
Här finns bekväma och ändamålsenliga forskar- och besöksutrymmen. Det finns matserveringar inom gångavstånd. Har Du med egen mat så finns kyl, mikro, vattenkokare och kaffebryggare i forskarnas pausrum.

Hitta hit, Arboga

Koordinater i decimalgrader: 59.39920, 15.86276

Det är lätt att ta sig till Arkivcentrum Arboga. Här ger vi bara några exempel på färdsätt.

Från Arboga station tar det cirka 20 minuter att promenera. Det går även att ta landsvägsbuss nr 551 mot Köping till hållplats "Varvsgatan". Bussturen tar 2 minuter och kostar 25 kronor. Vardagar mellan klockan 9.00 och 15.30 finns anropsstyrd tätortstrafik genom taxi. Ring 021-470 18 90 för att beställa (gärna mist en halvtimma i förväg). Taxiresan kostar 30 kronor per person.

Busshållplats "Varvsgatan" är belägen precis invid Arkivcentrum Arboga. Där stannar landsvägsbuss 551.

Med bil når Du Arboga via E18 eller E20. Det finns många avfarter som leder in mot Arboga, så titta gärna på kartan innan Du startar Din färd. Vid Arkivcentrum Arboga finns det gott om parkeringsutrymme. Ingen P-avgift eller P-tillstånd krävs.

Tillgänglighet, Arboga

Ytterdörren vid entrén hålls låst. Porttelefon kommer inom kort att installeras. Tills dess behöver Ni ha med egen mobiltelefon för att ringa och bli insläppta.

Om Du använder rullstol eller gånghjälpmedel: Rullstolsramp vid huvudentré. Trapplift för max 250 kg upp till nedre plan. Hiss med stor kapacitet mellan nedre plan och Arkivcentrum Arbogas våningsplan. Observera att hissen endast kan hanteras av personal.

Handikapptoalett finns. 

Forskar-/föreläsningslokalen är dessvärre ännu EJ försedd med högtalarutrustning och hörselslinga. Dock är det relativt god akustik.

Arkiv Västmanland i Svanå

FORSKARSERVICE I SVANÅ

Svanå bruksarkiv hålls öppet två halvdagar per månad efter överenskommelse. Kontakta Arkiv Västmanland för att boka tid. All tidsbokning sker på 021-18 68 80 eller på info@arkivvastmanland.se.

Arkiv Västmanland i Fagersta

 FORSKARSERVICE I FAGERSTA

Arkiv Västmanland har på kommunens uppdrag huvudansvar för forskarfrågor som inkommer rörande de enskilda arkiven i Fagersta - Fagersta bruksarkiv och föreningsarkiven. Vi sköter även leveransmottagning och rådgivning för det lokala föreningsarkivet. Vi håller öppet i Fagersta efter överenskommelse. Besöksadress är Bangårdsgatan 1. Kontakta Arkiv Västmanland på 021-18 68 80 eller info@arkivvastmanland.se för att boka tid.

BESÖKSADRESS I FAGERSTA

Bangårdsgatan 1, Fagersta